Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HOROSZKÓP


 farkasandrea.lapunk.hu-horoszkóp
bika horoszkópvízöntő horoszkóp Halak horoszkópKos horoszkóp

 

 

 

Bika horoszkópIkrek horoszkópRák horoszkópOroszlán horoszkóp

 

 

Szűz horoszkópMérleg horoszkópSkorpió horoszkópNyilas horoszkóp

 

CSILLAGJEGYEK TULAJDONSÁGAI

 

 

 

BAK

(12. 22-01. 20) 

Jellege: föld 
Harmonikus színe: sötétzöld, khaki, fekete 
Szerencsenap: szombat 
Fém: Ólom 
Szerencseszám: 2 és 4 
Virág: Fagyöngy, pálma, borostyán 
Uralkodó bolygó: Szaturnusz
Szerelmes: Szűz, Bika
Kitartó, törekvő, becsvágyó, mélyen gondolkodó, lassú gondolkozású, maliciózus, melankolikus, nagy önuralmú, alapos, tartósan gyűlöl, tartósan szeret, filozofikus, nyers, elutasító, állhatatos, gyanakvó, mélyen szeret, munkában túlzó. 

Szívós, kitartó, kemény ellenálló erővel rendelkezik. Energiáit beosztja, és többnyire jól konzerválja egészen öregkoráig. 

Felfogására erősen rányomja bélyegét a közvélemény, az általános elvárás. Így a hagyománynak, a szokásnak fontos szerepe van életében. Ezzel védekezik a gyors változások, a futó ötletek, a rögtönzések, az egyénieskedések ellen. Könnyen kötődhet egy kialakult és fennálló társadalmi formához, idegenkedik az újtól, az átalakulástól, a szükséges reformtól. Ebből kitűnik, hogy miben üt el erősen a többitől a Bak-szülött: jobban determinálja az a társadalmi és történelmi hely, helyzet, amelybe beleszületett. Becsvágya erős, működik venne a tendencia, hogy feltétlenül el kell érnie valamit. Az egyenruhának, a megérdemelt kitűntetésnek személyes jelentőséget tulajdonít. Csak azt tudja megbecsülni és értékelni, amit a maga mégoly fáradtságos munkájával ért el. Az ingyen kapott dolgok, a véletlenül szerzett előnyök nem okoznak örömet neki.

 

 

 

BIKA

(04. 21-05. 20)

 

 

Jelleg: Föld 
Harmonikus szín: napsárga és a zöld 
Szerencsenap: szerda 
Drágakő: achát, smaragd, karneol, topáz 
Szerencseszám: 5 és 8 
Virág: ibolya, krizantém, verbéna 
Uralkodó bolygó: Vénusz
Szerelmes: Rák, Szűz, Bak

Öntudatos, erős akaratú, állhatatos, kitartó, alapos, nyugodt, nagy az önuralma, konzervatív, önfejű, makacs, haragtartó, nehezen kiismerhető, segítőkész, féltékeny, kényelmes, élvezetkedvelő, gyakorlatias, érzékeny, zárkózott, ragaszkodó, szelíd, rendkívül igazságszerető. 

Vitalitása rendkívüli. Nemcsak viselkedésmódjában, de életvitelében és egészségügyi szokásaiban is az alaposság jellemző rá. Lassúsága, nagy alvásigénye szívós munkavégző képességgel párosul. Egészségének előnyére válik, ha rendszeresen végez testmozgást, és mértéktartó az élvezetekben. A világgal akkor elégedett ha személyi igényeit kielégítheti. Lassúsága döntéseiben is megmutatkozik. Eltart bizonyos ideig, míg a külvilág jelzései nemcsak elérik, hanem tudatossá is válnak benne. Ekkor kezd megbarátkozni egy-egy új dologgal, személyét érintő jelenséggel, és időbe telik, míg megérik arra, hogy személyét érintő, egzisztenciális döntést hozzon. Egyedül az élvezeti ingerek teszik képessé gyors reagálásra. Fő léttörvénye, hogy a dolgok egyensúlyban legyenek, és hogy kedvteléseinek kényelmesen hódolhasson. Az őseitől átvett és a maga által kiépített értékvilághoz erősen ragaszkodik. Nézeteit illetően aligha van remény, hogy megváltoztatható. Alkalmilag mégis hajlik nézetváltoztatásra, ha életkörülményeinek jobbításáról van szó.

 

 

 

 

HALAK

(02. 20-03. 20)

 

 

Jelleg: víz 
Harmonikus szín: világoskék, ibolya, barna 
Szerencsenap: csütörtök 
Drágakő: A pénzzel kirakott ékszerek hoznak gazdagságot 
Szerencseszám: 4 és 9 
Virág: Szegfű, jázmin, pálma, borókabogyó 
Uralkodó bolygó: Jupiter és a Neptunusz
Szerelmes: Rák, Szűz, Skorpió

Jóakaratú, kontemplatív, előzékeny, költői lelkületű, gondolatvilága gazdag, álmodozó, segítő, szolgáló, befolyásolható, önfeláldozó, együtt érző. 

Ugyanúgy, mint a Vízöntőnél, itt is utalunk arra a tényre, hogy asztrológiai szempontból két világkorszak határán állunk. Előre már a Világkorszak irányába nézünk, és annak viharokkal terhes előszelét érezzük, hátrafelé pedig a több mint kétezer éves Halak korszakának értékeit, fény- és árnyoldalait pásztázhatja végig tekintetünk. Az elmúlt korok világszemléletét a kereszténység határozta meg, amely a tömegből, osztályokból, kasztokból kiemelte az egyént, rámutatva, hogy minden egyes embernek itt és most fontossága, jelentőssége és meghatározott, más által nem helyettesíthető hivatás van. A korszak szimbolikus személyisége pedig Krisztus volt, aki vállalta a teljes önfeladást, lemondást, a másokért való szenvedést, hogy az embert felemelő tanítása idő- és térhatárok korlátai nélkül eljuthasson minden kor minden emberéhez.

 

 

 

 

IKREK

(05. 21-06. 21)

 

 

Jelleg: Levegő 
Harmonikus szín: világos árnyalatok, elsősorban sárga. 
Szerencsenap: csütörtök 
Drágakő: topáz, akvamarin, berill 
Szerencseszám: 7 és 5 
Virág: azálea 
Uralkodó bolygó: Merkúr
Szerelmes: Vízöntő és Mérleg

Kettős természetű, mozgékony, gyors, barátságos, segítőkész, éles eszű, jól beszélő, érdeklődő, kíváncsi, találékony, nyugtalan, szomjas a tudásra, önfeláldozó. Tempója általában gyors, és ezen belül is időnként nagyobb lendületet vesz. Szellemi nyitottsága állandó izgalmi állapot, amelyhez testi agilitás, mozgékonyság párosul. Ezek így együtt sokáig fiatalos tartást biztosítanak számára. 

A dolgokra általában nem önértékük miatt figyel fel, hanem érdeklődést felkeltő erejük vagy bizonyításban felhasználható erejük érdekli. Állandó, intenzív értelmi tevékenységet folytat bármilyen szinten és színvonalon. Úgy tűnik, mintha folyton helyváltoztatásra törekedne, valami új helyet keresne. Szereti a világban az ellentmondásokat, és ha nem talál, maga teremt, hogy gondolkodását ez által előrevigye, és eszét csiszolja. Intenzíven kihasznál minden pillanatot. Kíváncsi, merész, tréfás, higanymozgású. Mindenben a vagy-vagyot, pro és kontrát keresi. A dolgok megítélésében azonban nem a végső szempontok érdeklik, inkább a pillanat szenzációja köti le.

 

 

 

KOS

(03. 21-04. 20)

 

 

Jelleg: Tűz 
Harmonikus szín: vörös 
Szerencsenap: kedd 
Drágakő: Ametiszt, Jáspis, Rubinkő 
Szerencseszám: 7 és 3 
Virág: vörös rózsa 
Uralkodó bolygó: Mars
Szerelmes: Oroszlán és Nyilas

Egyenes, nyitott, kemény akaratú, vakmerő, vállalkozó kedvű, célratörő, szabadságra vágyó, szereti a függetlenséget, nagyvonalú, adakozó, féktelen, indulatos, heves, szeszélyes, élretörő, türelmetlen, tanulni vágyó, szomjas a tudásra, bőkezű, tékozló, találékony, vitatkozó, nyughatatlan, felizguló, gyakorta változtatja a helyét. 

A lendület nála alaptényező. Ezzel fog hozzá a dolgokhoz, ezzel vég bele sokszor olyan feladatokba is, amely meghaladja képességeit. A nehézségeken akarattal segíti át magát. Ha elhatároz valamit, nem ismer ellenérveket. Ha a cél személyesen érinti, fellelkesül, feldobva érzi magát, és vakon bízik saját adottságaiban. Arról senki sem tudja meggyőzni, hogy ne tegye, nem képes rá. Ezt csak akkor látja be, ha valóban nem sikerül elérnie valamit. A munka elvégzésének, a feladat megoldásának azonnal nekivág. Nem ismeri a tépelődést, a mérlegelést, az előzetes, hosszas okoskodást. De ne gondoljuk, hogy mindig csak úgy fejjel megy a falnak, ahogyan a Kos típusú emberre szokták mondani. A Kosnak az adott pillanat parancsol, és nem telik sok időbe, hogy terve végrehajtásához kiválassza eszközeit. Legszenzációsabb tetteit, eredményeit gyakran rögtönözve éri el. Ne higgyük azonban, hogy ez véletlen. Számára mindig a pillanat az élet, s így a Kos-szülöttnek a pillanatban sűrűsödhetnek össze legkiválóbb képességei.

 

 

 

 

 

MÉRLEG

(09.24-10.23)

 

 

Jelleg: Levegő 
Harmonikus szín: világoszöld, indigó kék, világos, levegős színek. 
Szerencsenap: péntek 
Drágakő: Opál, gyémánt, fényes és mutatós ékszerek 
Szerencseszám: 5 és 6 
Virág: Orchidea, orgona, gyöngyvirág 
Uralkodó bolygó: Vénusz
Szerelmes: Vízöntő, Ikrek, Szűz

Szabadságkedvelő, humánus, segítőkész, nyílt, becsületes, igazságos, közlékeny, békülékeny, előzékeny, szimpatikus, engedékeny, szelíd, tekintélytisztelő, megértésre törekvő, nehezen dönt, hanyag, kényelemszerető. 
Ha egy szóval akarnánk jellemezni a Mérleg típusú embert, erre a legtalálóbb kifejezés a kapcsolatigényes lenne. Alapvetően meghatározza őt az a szituáció, az a környezet, amelyben van. A hozzá közelálló emberek nagy befolyással vannak rá vagy lendítik, vagy gátolják. Ideális lenne számára a harmonikusan hullámzó életmód. Ez biztosítja ugyanis az elégséges mozgató, lendítő ingert, nyugodt periódusokban pedig a megfelelő pihenést, megújulást. Az időnkénti hely- és környezetváltozás jótékony hatással van rá. 

Sokan vádolják a Mérleget befolyásolhatósággal, akaratgyengeséggel, azzal, hogy nincs saját arca. Valójában miről is van szó nála? Olyan emberfajta, akinél az egyensúly, a kiegyenlítődés, a háborgás lecsendesülése, a feszültségek feloldása áll a középpontban. Ezért lételeme, hogy találkozzék, érintkezzék emberekkel, közösséggel. Ilyenkor annyira fölnyílik, hogy túllép önmagán, kilendül önmagából, hogy olyanná változzék amilyen a többi ember, hogy azután sajátos hivatását teljesítve a különböző erők, érdekek, akaratok, szándékok között, a maga személyén keresztül megteremtse az összhangot, létrehozza a kívánatos kompromisszumot.

 

 

 

NYILAS

(11.23-12.21)

 

 

Jelleg: Tűz 
Harmonikus szín: kárminvörös és világoskék 
Szerencsenap: csütörtök 
Drágakő: Zafír és türkiz ékszerek Szerencseszám: 6 és 3 
Virág: liliom, százszorszép, begónia, szegfű
Uralkodó bolygó: Jupiter
Szerelmes: Kos, Oroszlán, Ikrek

Békeszerető, tisztességtudó, intuitív, jóakaratú, derűs, gyorsan haragvó, gyorsan békülő, nyílt, független, szabadságszerető, vállalkozó kedvű, széles látókörű, kettős természetű, túlhajszolt, heves, féltékeny. Ezt az embert a lelkesedés hajtja. Döntéseit emelkedett hangulati érzés kíséri. Belső, magasabb énnek, magasabb követelménynek akar megfelelni, ami táplálkozhat vallásos ihletből vagy elvi meggyőződésből. A rendkívüli érdekli. Mindig túllát azon, ami van, a hétköznapin, mert azt nézi, aminek lennie kell, vagy lennie kellene.

Ha célja, vágya megvalósíthatónak látszik, mindent ki tud hozni magából. Nem szereti, ha gyámkodnak fölötte, egyéniségének, személyiségének megfelelően szűkebb vagy tágabb, de szabad mozgástérre van szüksége. Ha bizalmatlanságot érez maga iránt vagy becsapják, akkor toporzékol, vagy belebetegszik. Erősen tud dacolni, ha küzdőtérre kényszerítik. A nagyon alacsony színvonalú vagy erkölcsileg kisiklott Nyilas típusúaknál ezek a tulajdonságok szélhámosságba vagy hamis pátoszba, üres pózolásba csúsznak át. A Nyilas típusú ember optimizmusa szinte elnyűhetetlen. És ez szerencséje is, sok bajon, nehézségen átsegíti. A problémákat, ahol lehet, békés úton rendezi el. A hódítási és a kalandvágy szintén jellemző tulajdonsága. Mindenben a nagyság utáni vágy fejeződik ki.

 

 

 

 

OROSZLÁN

(07. 23-08. 22)

 

Jelleg: Tűz 
Harmonikus színe: Napsárga és aranysárga 
Szerencsenap: Vasárnap 
Drágakő: Rubin, gyémánt, 
Szerencseszám: 4 és 6 
Virág: Pünkösdi rózsa, muskátli, napraforgó, babér 
Uralkodó bolygó: Nap
Szerelmes: Nyilas, Kos, Mérleg

Őszinte, erős akaratú, nemes érzelmű, becsvágyó, kitartó, nagylelkű, igazságos, nyílt, elszánt, merész, uralomvágyó, előzékeny, bátor, vállalkozó szellemű, heves temperamentumú, befolyásolható, öntudatos, hiú. Erős az ösztönkonstitúciója. Mindent vagy semmit! - felkiáltással megy bele vállalkozásaiba. A nagy bevetés természetesen sok energiát is igényel. 

Alaptermészete a felülkerekedés. Hozzátartozóit előbb—utóbb legyőzi. Bízik kisugárzásában. Ez a rendezőpont önmagában és környezetében. Élni szeret, és ha elismerik, tud élni hagyni is. Környezetét jól orientálja, azzal a feltétellel, hogy ő legyen a magja. Tud parancsolni, és tudja akaratát érvényesíteni. Előfordulhat azonban, hogy az önmagának tulajdonított magas értékeket nem igazolja teljesítményével, ugyanis könnyen hitelez magának. Ebből származhat esetenként a pazarló költekezés is. Lépései nem kiszámíthatóak, gyakran improvizál. Szívesen vállalkozik. Vonzza, lendíti a lehetőségek szabad játéka. Hozzáállása magabiztos. Meggyőződése mellett szenvedélyesen lép fel. Tetteit, eredményeit jól tudja reprezentálni. 
Az Oroszlán-szülött a folyamatos jelenben él. Amit éppen csinál, annyira fontos számára, hogy megfeledkezik a múltról. Bizakodva lendül előre, és máris a bíztató jövő víziójában él. Így könnyen tesz ígéretet, mert a jövőt máris beteljesedettnek érzi.

 

 

 

 

 

RÁK

(06. 22-07. 22)

 

 

Jelleg: víz 
Harmonikus szín: tört fehér, ezüst, szürke, világos lila 
Szerencsenap: hétfő 
Drágakő: opál, smaragd, hegyi kristály 
Szerencseszám: 7 és 3 
Virág: fehér rózsa, nárcisz, liliom 
Uralkodó bolygó: Hold
Szerelmes: Skorpió, Halak

Intuitív, érzékeny, termékeny fantáziájú, bőkezű, változó hangulatú, gyermekszerető, félénk, rajongó, megérző, ráérző, gondoskodó, segítőkész. Igényli a változatosságot. Magatartása inkább passzív. Érzékeny az időjárásra. Lelki állapota nagy befolyással van testi állapotára, ezért egészsége megőrzésében igen fontos szerepe lehet az önszuggesztiónak. 

Az Ikrekkel szemben, mely intellektuális kutató, a Rák típusú ember álmodozva kereső fajta. Jó befogadóképessége mellett akkor jön elő alkotó, formáló készsége, ha megtanul bánni adottságaival. Visszafogott magatartás- és kifejezésmódja azt a benyomást kelti, mintha mindig a partnerétől várna megerősítést, bizonyosságot. Vándorösztöne, érzelmeinek, vonzalmainak változása sajátos módon érvényesül, mégpedig úgy, hogy változtatási kényszere mellett mégis talán mindenkinél jobban ragaszkodik otthonához, hazájához. Gyakran tart önvizsgálatot, és keményen kérdőre vonja önmagát, hogy vajon megfelelően irányítja-e akaratát, kielégítően használja-e képességeit, lelkiismeretesen végzi-e kötelességeit. 
Szerencsés esetben az érzékeny lénye által felfogott benyomások sokféleségét, formagazdagságát arányba tudja hozni értékvilágával, és így képes asszimilálni is azt. Így egy meghatározó életmelódiát valósíthat meg.

 

 

 

 

 

SKORPIÓ

(10. 24-11. 22)

 

 

Jelleg: Víz 
Harmonikus szín: sötétvörös, bordó 
Szerencsenap: Kedd 
Drágakő: topáz és malachit 
Szerencseszám: 2 és 9 
Virág: aloevera, bazsalikom 
Uralkodó bolygó: Mars, Plútó
Szerelmes: Halak, Rák és a Szűz

Erős akaratú, veszélyt kereső, álmodozó mozgékony, munkakedve nagy, uralomra vágyó, kíméletlen, bosszúálló, büszke, túlzásra hajlamos, szenvedélyes, beleérző képessége nagy, bátor, kitartó, erős érzések fűtik, hiú-élvezetre vágyó. 

Nyugtalan természetű. Igényli a rendkívüli feszültséget. Lénye erősen vonzza a másikat. Szüksége van környezetére. Ő azonban elsősorban a kihívásokat figyeli, azokra érzékeny. Ha belső harmóniáját, nyugalmát megzavarták, azonnal reagál rá. Ha az önérzetét érinti valami, ez igen felizgatja. Szinte keresi a súrlódási felületeket, és visszaüt, gyakran túl erősen is. Az ellentétekkel szembenéz, és keresi a nehéz feladatokat. Ha éles szemével, csípős kritikájával elér valamit, ez nem jelenti azt, hogy megnyugszik. Az élet alkalom, kísérlet számára, hogy állandó, tartós értékeket kutasson fel és állítson elő. A látszatmegoldások nem elégítik ki, elveti azokat, még akkor is, ha ezzel magának okoz kellemetlenséget. Ha közös értékek létrehozásáról, eléréséről van szó, áldozatot hoz érte és elviseli a vereséget, a kudarcot, a veszteséget.

 

 

 

 

 

 

SZŰZ

(08. 23-09. 23)

 

 

Jelleg: Föld 
Harmonikus szín: barnás föld színű árnyalatok, és tarka ruhák 
Drágakő: Karneol, topáz, vérkő, karneol 
Szerencsenap: szerda 
Szerencseszám: 7 és 3 
Virág: azálea, árvácska 
Uralkodó bolygó: Merkúr
Szerelmes: Bika, Bak, Nyilas

Ennek a jegynek a megfelelője a természetben az aratás, ezért jellemző tevékenysége a gondos gyűjtögetés, a takarékoskodás. Vagyis előrelátó meggondolt ember, aki mindent saját erejéből ér el az életben. Érzelmeit jól palástolja, nem híve a hirtelen cselekvésnek. 

A szűz elemző hajlamú, szinte röntgensugárral vizsgálja egy-egy kérdés valamennyi lehetséges megoldását, és legtöbbször megtalálja a legcélravezetőbb utakat. Mindent előre lát, hiszen előzetesen mindent rendszerez, osztályoz, elhelyez a maga összefüggéseiben; megrémíti és kibillenti mindaz ami kiszámíthatatlan és váratlan. Nem kedveli a bizonytalanságot és a különcködést, általában a megszokott mintától eltérő dolgokat. Ha szót akarunk érteni vele, legjobb ha papírral és ceruzával felvázoljuk előtte a szóban forgó problémát. Ez esetben megérti és olyannyira jól magyarázza el kérdést, hogy a végén már nem tudjuk, kié is volt eredetileg az ötlet. A szűznek egyébként született érzéke van mindahhoz, ami pragmatikus realizmus igényel (a biztos üzlethez, elemző munkához, a szervezéshez stb.) Mélységesen erkölcsös, becsületes magatartásával olykor másokat is befolyásolhat, szelíden vagy vagy szigorúbban az általa követett elvek és magatartásnormák tiszteletben tartására is késztethet. Nem szívesen kockáztat, és helyesen ismeri fel korlátait (olykor még túlságosan kishitű is), s ezeket a hatásokat másokra is kiterjesztve elvárja, hogy mindenki ennek megfelelően cselekedjék. Ennek ellenére intelligens, bár erősen makacs és puritán.

 

 

 

VÍZÖNTŐ

(01. 21-02. 19)

 

 

Jelleg: levegő 
Harmonikus szín: zöld árnyalatok, és indigókék 
Szerencsenap: szombat 
Drágakő: opál, akvamarin, zafír
Szerencseszám: 1 és 6 
Virág: Orgona, alpesi rózsa, pitypang 
Uralkodó bolygó: Uránusz és Szaturnusz
Szerelmes: Ikrek és Mérleg
Kellemes a modora, művészi hajlamú, szellemi beállítottságú, éles szellemű, filozofikus gondolkodású, finom érzésű, meggyőző erejű, humánus, hűséges, szabad, nyitott, találékony, életmódjában független, különc, álmodozó, rajongó, barátságot ápoló. 

A Vízöntő-jegy tárgyalásánál elkerülhetetlen, hogy említést tegyünk - hacsak néhány mondat erejéig is - egy nem személyes, nem egyedi területről. Az asztrológia szemlélete szerint egy nagy világkorszak küszöbén állunk. A Halak korszaka lezárult, és kezdődik az új, több mint kétezer éves szakasz, a Vízöntő korszaka. Mindaz a megújító, a régit összekötő erő, amit nap mint nem tapasztalunk, a tömegekből váratlanul, kiszámíthatatlanul, mélyről feltörő roppant céltudatos energia a Vízöntő-jelleg nyugtalan, változtatást akaró, elnyomást nem tűrő, szellemi megújulást követelő igényéről fakad. 

Természetesen nem kell minden Vízöntő-hangsúlyos embernek forradalmárnak lennie. Ezzel a rövid kitérővel csak azt kívántam érzékeltetni, hogy az asztrológia ma megkülönböztetett figyelmet szentel a Vízöntő-jegynek, a Vízöntő-jellegnek.